11/07/2018

Op zondag 24 juni werd voor de 10emaal de Kempenlandrit verreden. Rond 10.00 uur vertrokken vanuit Sterksel ruim 30 aanspanningen met zo’n 80 senioren voor een mooie rit door de Kempen. Het zonnetje scheen en het was niet te warm, kortom het beloofde een geweldige dag te worden. En dat werd het. 

In de maanden voorafgaand aan de tocht, had de organisatiecommissie er hard aan gewerkt om alles in orde te krijgen: contacten met KBO’s en verzorgingstehuizen om de senioren te benaderen, contacten met menners om voldoende koetsen te krijgen, sponsoring om de kosten van het evenement de dekken, locaties voor start, lunch en drankje achteraf. Maar ook minder voor de hand liggende zaken als ehbo-ers, verkeersregelaars, in- en uitstapteams, een dierenarts, een ambulante hoefsmid en een heuse keurmeester die alle aanspanningen vóór vertrek op veiligheid controleerde. 

Na een rondrit van ongeveer twee uur, werd een lunchstop gemaakt. Daarbij werden de gasten en de vrijwilligers getrakteerd op soep, friet met een snack (want wanneer krijg je die nog in een verzorgingstehuis?) en een toetje. Daarna werd de tocht hervat, om te eindigen op de startplek in Sterksel waar de gasten werden getrakteerd op een drankje en een hapje. Voorzien van een goodiebag en een actiefoto die tijdens de dag was gemaakt, gingen alle gasten weer huiswaarts, nagenietend van een geslaagde dag, waarbij ook nog een aardig bedrag overbleef voor het goede doel.